11. kesäkuuta 2010

Jalkapallotunnelmissa

Tänään se alkaa: jalkapallofanien kuukauden kestävä riemu ja juhla! Jalkapallon maailmanmestaruusturnauksen avausottelussa kohtaavat isäntämaa Etelä-Afrikka ja Meksiko.

Pelaajien ja joukkueiden mahdollisesta menestyksestä ja pelikunnosta huhutaan ja spekuloidaan paljon. Espanjaa povataan mestariksi joukkueen voitettua EM-kultaa kaksi vuotta sitten, mutta riittääkö tähtisikermän taito aina maailmanmestaruuteen asti? Kaikki on mahdollista, mutta helppoa se ei tule olemaan kenellekään.

Henkilökohtaisesti en usko Espanjan enkä myöskään vuonna 2006 maailmanmestaruuden voittaneen Italian MM-kultaan, mutta hyvään menestykseen kylläkin. Mestaruuden - minkä tahansa - uusiminen on aina vaikeaa. Eihän sitä tiedä, vaikka 11.7. pelattavassa finaaliottelussa toisistaan mittaa ottaisivat juuri Espanja ja Italia.

Maailmanmestaruuden toivoisin jäävän Eurooppaan. Kovimmat haastajat eurooppalaisille huippumaille - joiksi voidaan lukea mm. Saksa, Espanja, Englanti, Italia, Ranska ja Hollanti - lienevät eteläamerikkalaiset kestomenestyjät Argentiina ja Brasilia. Monet eivät usko Maradonan luotsaamaan Argentiinan joukkueeseen näissä kisoissa - puhetta on ollut muun muassa siitä, ettei ryhmä osaisi pelata yhteen. Minä en ole Argentiinan tilannetta erityisemmin seurannut, joten kyseisestä asiasta en ole täysin varma.

Jossain määrin toivoisin menestystä myös muillekin kuin näille ns. kestomenestyjille. Esimerkiksi Norsunluurannikko voi Drogban johdolla edetä pitkällekin, mikäli selviää jatkoon jännittävästä G-lohkosta, jossa pelaavat myös Brasilia, Pohjois-Korea sekä Portugali.

Jään odottelemaan yllätyksiä. Futistunnelmaan päästäkseen kannattaa vilkaista Cityn futiskoulu.

PS. Montakohan varoitusta tai ulosajoa näissä kisoissa nähdään kiroilun vuoksi - tuomarit opiskelevat kirosanoja useilla eri kielillä, jotta tietävät hieman, mitä pelaajien suusta pääsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti